Dolina vodopada, Švajcarska

Dolina vodopada, Švajcarska

28.04.2023. – 02.05.2023. – Popunjen termin

31.05.2023. – 04.06.2023. – Popunjen termin

21.06.2023. – 25.06.2023. – Otvoren termin

VODIMO VAS U ZEMLJU ČOKOLADE!

Da li ste spremni da prvomajske praznike provedete u najlepsoj dolini na svetu ili želite standardno roštiljati u obližnjoj šumici? 

Vodimo vas u Dolinu vodopada (Švajcarska) 

Ovo švajcarsko selo (Lauterbrunnen) izgleda kao da je izašlo iz kulise za neki romantični film sniman u prirodi. Broji tek nešto više od dve hiljade duša, a u njemu vlada zen. Selo je smešteno u bujnoj zelenoj dolini koju ukrašavaju drveće, cveće a pogled prema gore završava na golemim planinskim vrhovima. 

Ova dolina sa čitavih 72 vodopada jeste i jedno od najlepših mesta na svetu. 

Mesto koje vrvi od umetnika koji u njemu traže inspiraciju. 

Selo nosi nadimak „dolina 72 vodopada“ iz potpuno opravdanog razloga. Mali i veliki slapovi itekako su vidljivi, a do nekih možete doći i vrlo, vrlo blizu. Legenda kaže kako je selo poslužilo kao inspiracija J. R. R. Tolkienu za stvaranje Gospodara prstenova, što iskreno, ako je i tačno – ne treba čuditi.

Plan i program:

Polazak iz Beograda u večernjim satima  kombi vozilima 

28.04(polazak prve grupe)

31.05. polazak druge grupe

*Tačno vreme i mesto okupljanja dobijate 7 dana pre putovanja

Putovanje do Švajcarske i dolazak u prepodnevnim satima. 

29.04 (prva grupa) – 01.06.2023. (druga grupa). Ulazak u smeštaj koji se nalazi u srcu ove prelepe doline okružen vodopadima uz konstantan zvuk istih. 

– Odmor, kafa u najlepšoj dolini na svetu, slobodne aktivnosti. 

– Poslepodne organizovana šetnja do Staubbach vodopada (slapova) 

Staubbach vodopad je jedan od najviših u Evropi sa svojih gotovo 300m visine. 

Impozantna sila od 20 hiljada litra vode u sekundi ostaviće vas bez daha. 

Prićićemo skroz do vodopada tj. iza njega, pa dolinu možemo gledati kroz “padajuću vodu” 

Odmor i noćenje. 

30.04. (02.06.)

Budjenje u ranim jutarnjim satima, doručak

Ovaj dan je rezervisan za magiju. 

Dan započinjemo laganim hikingom do odredišta Murren. Ova staza nudi magiju, jednostavno rečeno. Prolazimo pored mnogih vidikovaca, vodopada i nestvarnih prizora. Duh Alpa osetićete dok uživate i ovom savršenstvu prirode. 

Selo koje je i naša krajnja tačka hikinga se nalazi na 1638mnv i do njega se ne može doći javnim putem. 

U ovom selu ne postoje automobili, ne može se doći vozilima i najviše je selo u Bernskom gorju. 

Nakon obilaska ovo nestvarnog mesta našu avanturu nastavljamo usponom na Schilthorn(žičarom)

Jedna od usputnih stanica nam je Birg sa Thrill walk

Thrill walk je jedinstveno iskustvo da hodate kroz žičanu konstrukciju dok je ispod vas litica. Ovaj adrenalin pomešan sa neverovatnim prizorima je nešto što će vam ostati u sećanju za ceo život. (Osobe koje imaju strah od visine ne moraju na ovu šetnju) 

Schilthorn je poznat po filmu o Jamesu Bondu, U službi njenog Veličanstva koji je tamo sniman. Ma vrhu 2970 metara nadmorske visine se nalazi rotirajući restoran Piz Gloriakap i Bond muzej. Imate prekrasan pogled na planinske vrhove i ledenjake.

Rotirajuci restoran na vrhu pruza mogucnost da dok ispijate caj, kafu ili rucate vidite predele iz različitih uglova. Restoran se okrece u krug, te možete doziveti potpunu čaroliju u ovom panoramskom razgledanju od 360 stepeni.

Povratak zičarom do sela Murren odakle se bracamo pešačkom stazom do Doline vodopada i smeštaja. 

Odmor, slobodne aktivnosti, noćenje. 

01.05. (03.06)

Budjenje u jutarnjim satima, doručak. 

Ovaj dan je rezervisan za jednu posebnu avanturu. 

Jungfrau regija je jedno od najlepših mesta na svetu. To je planinski pejzaž koji je blistav i najveća koncentracija glečera u Alpi. Ovde ćete naći izuzetne planinarske staze, stotine sjajanskih vodopada i legendarne vrhove poput Eigera i njegovog strahovitog severnog lica. Regija Jungfrau je UNESCO svetska baština, prepoznata širom sveta zbog svoje zapanjujuće prirodne lepote i kulturne baštine.

Uspon na “Krov Evrope” – Jungfraujoch

3450 metara nadmorske visine. 

Ako u svom životu nameravate dirati nebo rukama  a da ne napustite voz,  Jungfraujoch je vaše idealno mesto. 

Zeleznica Jungfrau jeste impresivan put koji doslovno prelazi srce Alpa kroz svoje najstrmije planine, dosežući najviši vrh. 

Ovo je železnica sa najvišom železničkom stanicom u Evropi, a mi ćemo je zajedno posetiti ovog prvog maja. 

Jungfrau željeznica omogućuje avanturistima bliski susret s moćnim planinama Bernskih Alpa bez alpinističke opreme i mukotrpnog uspona strmim liticama. Bez obzira na visoke temperature pri polasku Jungfrau železnicom vrlo brzo stižete u područje oštrog, hladnog planinskog vazduha i moćnih vetrova te vam je potrebna sva zimska oprema. 

Na vrhu, tj. na visini od 3.571 metara, nalazi se najviša izgrađena konstrukcija na svietu, podignuta davne 1937. godine

U pitanju je čuvena Sfinga opservatorija na vrhu Jungfarujoch. Ova građevina smatra se vrhom Evrope, ali je i omiljeno stecište ljubitelja avanturističkih putovanja

To nije sve. Da li želite putovati unazad 540 miliona godina, tokom ledenog doba? Ili zamislite sebe kao stanovnika Severnog pola? Čak i ako se opisane želje ne podudaraju s vašim, svakako nema greške sa posetom Ledene palateJungfrau – mrežu neobičnih tunela položenih na ogromnom ledenjaku Aletsch. Ukupna površina joj je više od 1000 m², a svi izloženi eksponati napravljeni su od leda.

Nakon forografisanja, uživanja na vrhu i posete Ledenoj palati i Sfinge sledi povratak nazad.

Povratak u smeštaj i noćenje. 

02.05. (04.06)

Buđenje, doručak pakovanje i pripreme za put nazad. 

Polazak za Beograd. 

TROŠKOVI AVANTURE:

495e u dinarskoj protivvrednosti na dan prijave (važi za rane prijave do kraja novembra) 

* Mogućnost uplate na rate

* Popust u iznosu od 10% moguć je za uplate u celosti

U troškove uračunato:

Prevoz Beograd – Dolina vodopada (Švajcarska) i nazad
Smeštaj za sve dane boravka 
Pripadajuće boravišne takse
Usluge licenciranog planinarskog vodiča
Pripadajući troškovi organizacije, vodiča, prevoznika
Putarine, parkinzi i ostali troškovi prevoznika
Godišnja članarina u klubu

Nije uračunato:

Hrana (market, restoran) 
Karte za žičaru i voz (kupujemo grupne karte na licu mesta) 
Ostali individualni troškovi
Ponuda je formirana na bazi Best deal avanture. 
Smeštajne jedinice su za 3 – 4 osobe. 
Ukoliko putujete kao grupa od 3 do 4 osobe bicete u jednoj jedinici. Ako putujete sami, bicete spojeni sa osobama koje takodje putuju same. 
*Ukoliko želite da budete sami ili vas dvoje u jednoj jedinici, ta opcija je dostupna uz doplatu u dogovoru sa organizatorom. 

PRIJAVA:

Prijave se vrše putem maila gorstakserbia@gmail.com

Potrebno je poslati:
Ime i prezime
Kontakt telefon
Datum i godina rođenja

*Ukoliko je potrebno, organizator će kontaktirati učesnika za dodatne informacije

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila ili na broj telefona 0677777317 (viber) 

Rezervacija mesta vrši se uplatom avansa u iznosu od 200e u dinarskoj protivvrednosti u roku od 3 dana od trenutka prijave a ostatak uplatom na rate po dogovoru učesnika i organizatora. Ceo iznos tj. posednja rata mora biti uplaćena najkasnije mesec dana pre putovanja

*BROJ MESTA JE OGRANIČEN te je potrebno rezervisati svoje mesto pre popune kapaciteta. Naknadno prosirenje kapaciteta nije moguće. 

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo

Pravila, prijave i uslovi putovanja:

– Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.

– Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje ne može predvideti u vreme prijave na avanturu, usled zatvaranja određenih lokaliteta, usled zatvaranja određenih žičara, železnice , usled loših vremenskih uslova ili usled bilo kakvih nepredviđenih okolnosti.

– Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe na broj 0677777317

– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom organizatora, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

– U slučaju odustajanja od avanture učesnik je dužan da nađe sebi zamenu. U suprotnom organizator nije u mogućnosti da izvrši refundaciju osim u slučajevima:

Ukoliko učesnik odustane najkasnije 45  dana pre avanture ima pravo na povrat 50% od uplaćenih sredstava (Odnosi se na odustajanje pre 15.03.2023.)

Ukoliko učesnik odustane nakon 15.03.2022. organizator nije u mogućnosti da izvrši refundaciju te je učesnik dužan da pronađe zamenu. 

– Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca

– Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja

– Organizator određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu

– Zbog nestabilnog tržišta naftnih derivata  moguća su veća odstupanja cene goriva. U tom slučaju organizator zadržava pravo promene cene avanture uz doplatu za prevoz. Doplata mora biti srazmerna poskupljenju goriva. 

– U slučaju nepredvidjenih okolnosti organizator zadrzava pravo otkazivanja akcije pri čemu organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu najkasnije 10 dana pre datuma odrzavanja akcije. U ovom slučaju imate prava na potpunu refundaciju uplaćenih sredstava. Refundacija se obavlja u roku od 30 dana od trenutka zahteva za refundaciju od strane učesnika. 

*Otkazivanjem se smatra ako organizator ne odrzi avanturu u predviđenom roku i ne ponudi novi termin održavanja iste avanture tj. avanture istog sadržaja. Novi termin održavanja avanture mora biti u roku od 90 dana od prvobitno planiranog termina.

*Ukoliko organizator pomeri termin održavanja avanture i o tome obavesti učesnike najmanje 10 dana pre prvobitno planiranog termina , učesnici imaju dve mogućnosti, a to su:

-Učestvovati u avanturi pri novom terminu

-Mogu zamrznuti uplaćeni depozit ukoliko se ne mogu uklopiti u novi termin. U ovom slučaju depozit ostaje organizatoru, a učesnik ga može iskoristiti za istu ili bilo koju drugu avanturu istog organizatora. Depozit nije vremenski ograničen i važi dok ga učenik ne iskoristi, bez bilo kakvih umanjenja i gubitaka.

– Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje

– Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta

– Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja

– Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.

– Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju. Takodje, svi učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost. Ovo se posebno odnosi i na hajkove, kao i kretanja rizičnim i eksponiranim deonicama. Organizator se ogradjuje od bilo kakve odgovornosti prilikom avanture. 

– Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim kao i to da su saglasni sa uslovima pomenutim u ovom tekstu. 

– Organizator putov zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organitor se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura

– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h

– Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta

– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.

– Organizator ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

– Putnici su u obavezi da se upoznaju sa  režimom države u koju putuju kao. i ulaznim i viznim režimom. Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise

–